Sun4Energy Group AB förvärvar Delabglava AB - Sun4Energy
Sun4Energy logga

30 juli, 2021

Sun4Energy Group AB förvärvar Delabglava AB

Sun4Energy Group AB offentliggör i dag att man förvärvat Delabglava AB i Värmland. Delabglava är en av Sveriges äldsta solcellbolag och har varit verksamma inom solenergibranschen under lång tid. De har under dessa år erhållit en väldigt bred erfarenhet och stor kunskap inom solenergi.

-Förvärvet av Delabglava är helt i linje med Sun4Energys förvärvsstrategi och plan att kunna leverera solenergilösningar i hela landet. Med detta förvärv kommer vi nu att kunna utvecklas gynnsamt i Värmlandsregionen där Delabglava verkar. Målet är nu att utveckla detta anrika bolag ytterligare och Delabglava kommer fortsätta att under samma namn erbjuda sina tjänster, säger Mattias Leijon VD för Sun4Energy Group.

– Jag är mycket glad att Sun4Energy har förvärvat Delabglava och att deras intention är att fortsätta den verksamhet som jag startade. Jag ser en spännande utveckling för Delabglava som en del av Sun4Energy Group. Vi kommer nu att kunna standardisera våra affärer samtidigt som vi nu även får möjlighet att ta del av kunskap och produkter inom tex området laddboxar för elbilar, säger Bengt Danielsson vd för Delabglava AB.

Sun4Energy och Delabglava kommer nu att integrera sina verksamheter för att skapa synergier genom större inköpsvolymer och standardiserade arbetssätt samt kunna erbjuda sina tjänster och produkter till en bredare kundbas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mattias Leijon, VD Sun4Energy Group AB leijon@sun4energy.se070-522 60 01 eller
Bengt Danielsson, VD Delabglava AB bengt@delabglava.se070-342 63 45

Kort om bolagen

Om Sun4Energy Group AB
Koncernens affärsidé är att designa, installera och driftsätta solcellsanläggningar och elbilsladdare (både AC- och DC-laddare) till privatpersoner, företag och kommuner. Målet är att bidra med lösningar till kunden som påskyndar övergången till effektiva och fossilfria energilösningar. Koncernen finns representerade på flera orter och kan erbjuda sina tjänster i stora delar av Sverige med kontor i Stockholm, Örebro och Strömstad. Koncernen har egna certifierade projektörer, elektriker och installatörer.
 
Om Delabglava AB
Delabglava startades 1989 och arbetar med solcells- och elinstallationer. Kontoret är beläget i Glava , Värmland. Vi startade vår verksamhet inom Solel genom att vara ansvariga för maskinpark och allmänt underhåll på REC:s solcellsfabrik i Glava, vilken för tiden var världens mest automatiserade tillverkningsenhet för solceller och har arbetat med solceller och dess hela produktionsgång under många år och är idag ett av de företag som arbetat med solceller längst tid i Sverige.

Fri rådgivning och offert

Kontakta oss så tar vi fram en komplett offert och lösning anpassat efter ert hus och era behov. Vi utgår från hur mycket solenergi ert hustak kan producera samt hur nuvarande och framtida förbrukning ser ut. Offert och förslag får du givetvis helt utan kostnad!

Kontakta oss