Sun4Energy tillsammans med Soliga vinner kontrakt värt 2,9 MSEK - Sun4Energy
Sun4Energy logga

24 oktober, 2022

Sun4Energy tillsammans med Soliga vinner kontrakt värt 2,9 MSEK

Sun4Energy Glava AB har i samarbete med Soliga AB tecknat ett avtal med Värmlands Motor avseende en solcellsanläggning till deras verksamhet i Karlstad. Projektet uppgår till ett värde av ca 2,9 MSEK. Anläggningen kommer ha en installerad effekt på 270 kWp och producera runt 245.000 kWh förnybar energi om året. Projektet beräknas vara klart under 2022.

Det är mycket glädjande att vi i samarbete med Soliga har tecknat ett avtal med Värmlands motor för att hjälpa dem med att sänka sina energikostnader, Projektet har redan påbörjats och målet är att vi ska bli klara under hösten, säger Sissel Danielsson VD på Sun4Energy Glava, AB, tidigare Delabglava AB.

Vi på Värmlands motor fortsätter vårt miljöarbete och vill vi gärna göra så mycket vi kan för att ge tillbaka miljömässigt. Vi samlar regnvatten för att minska konsumtionen av dricksvatten, vi har installerat bergvärme för att värma upp våra lokaler och nästa naturliga steg att ta var att investera i en solcellsanläggning, detta för både minska miljöpåverkan och förbättra ekonomin men även öka tryggheten för verksamheten. Vi valde att samarbeta med Soliga och Sun4Energy/Delabglava för att vi fick en mycket bra kontakt och stort förtroende för dem. För oss är det också viktigt att det är en lokal aktör vilket gynnar vårt närområde och underlättar framtida samarbete, säger Louise Billinger VD på Värmlands Motor.

Fredrik Nykvist på Soliga kommenterar. Vi tackar för förtroendet att få leverera en solcellsanläggning till Värmlands Motor och samtidigt hjälpa dem ett steg på vägen i deras strävan mot att minska miljöpåverkan.

Fri rådgivning och offert

Kontakta oss så tar vi fram en komplett offert och lösning anpassat efter ert hus och era behov. Vi utgår från hur mycket solenergi ert hustak kan producera samt hur nuvarande och framtida förbrukning ser ut. Offert och förslag får du givetvis helt utan kostnad!

Kontakta oss