Sun4Energy vinner kontrakt värt ca 3,3 MSEK - Sun4Energy
Sun4Energy logga

27 juni, 2022

Sun4Energy vinner kontrakt värt ca 3,3 MSEK

Sun4Energy Group AB:s dotterbolag Sun4Energy Stockholm AB har tecknat ett avtal med Valbruna Nordic avseende en solcellsanläggning till deras verksamhet i Karlstad. Projektet uppgår till ett värde av ca 3,3 MSEK.

Anläggningen kommer att producera runt 348 000 kWh förnybar energi om året, som till stor del kommer att förbrukas direkt av fabriken. Projektet beräknas vara klart under hösten 2022.

Det är väldigt kul att kunna meddela att Valbruna Nordic har valt Sun4Energy till samarbetspartner för deras solcellsprojekt. Vi har haft en otroligt bra dialog där vi tillsammans tagit fram den lösning som vi till hösten kommer börja installera. För Valbruna Nordic var det väldigt viktigt att deras anställda också får möjlighet till att ta del av bolagets visionerna iför energiomställningar, så vi kommer även hjälpa de anställda med solceller till deras bostäder. Valbruna Nordic och deras ledning är ett företag som prioriterar hållbara och innovativa lösningar, något som vi har gemensamt, säger Christian Lee, Head of Sales för Sun4Energy AB, om anbudsvinsten med Valbruna Nordic.

Morgan Claréus, CFO på Valbruna kommenterar,
– De höga elpriserna är oroande och de ser inte ut att ge vika. För att kunna minimera kostnaderna så mycket som möjligt såg vi solceller som en bra lösning på det problemet. Ur miljösynpunkt är det en riktigt bra lösning och vi reducerar ungefär 34 803 kg CO2 per år genom denna investering. Om fler installerar kommer vi att avlasta näten och minska beroende av fossila alternativ. Vi valde Sun4Energy AB av flera anledningar, dels har de agerat professionellt och kompetent genom hela vår dialog. Dels fick vi svar på alla frågor som uppstod och de upplyste oss om vad vi bör tänka på. För oss var det viktigt att hitta en samarbetspartner som var flexibla och lyhörda, Sun4Energy var inte billigast men de vann snabbt vårt förtroende. Johan Laurin och Christian Lee har varit ett bra bollplank och stöd genom hela vår beslutsprocess.

Fri rådgivning och offert

Kontakta oss så tar vi fram en komplett offert och lösning anpassat efter ert hus och era behov. Vi utgår från hur mycket solenergi ert hustak kan producera samt hur nuvarande och framtida förbrukning ser ut. Offert och förslag får du givetvis helt utan kostnad!

Kontakta oss