Sun4Energy logga

Så går en solcellsinstallation till

26 april, 2024

På Sun4Energy har vi en väl beprövad process i fyra steg som vi följer vid alla våra solcellsinstallationer. Här går vi igenom vår installationsprocess steg för steg, så att du kan lära dig mer om hur det går till när du köper en solcellsanläggning av oss.

Steg 1: Rådgivning och offert

Det första steget till att skaffa solceller är att du kontaktar oss och anmäler ditt intresse. Om du redan vet vilka förutsättningar din villa har uppger du det i ditt meddelande, annars tar vi reda på det tillsammans under vårt inledande rådgivningssamtal. Därefter ritar vi upp ett förslag på solcellslösning utifrån dina behov. Vi skickar även med en kostnadsfri offert.

Steg 2: Beställning av dina solceller

När du har godkänt offerten lägger vi in din order i våra system och beställer dina solpaneler. Därefter kommer vi överens om en dag för att påbörja monteringen. För att säkerställa att elnätet har kapacitet för din nya anläggning måste alla nya anslutningar anmälas till din nätägare. Vi ansvarar för att skicka in den föranmälan som krävs.

Steg 3: Installation av solceller

Äntligen har det blivit dags för själva installationen! Du kan känna dig trygg i att hela arbetet genomförs av våra egna, erfarna montörer och elektriker med både ställnings- och fallskyddsutbildningar i bagaget. Beroende på hur stor anläggningen är tar installationen vanligtvis mellan 1–3 dagar.

Du behöver inte vara hemma vid installationen om du inte vill, utan kan gå till jobbet som vanligt. Däremot är det bra om du är tillgänglig per telefon, så att vi kan nå dig ifall det skulle behövas.

Steg 4: Färdig solcellsanläggning

När installationen är klar skickar vi en färdiganmälan till din nätägare som sedan kopplar upp din nya anläggning mot elnätet. Vi hjälper dig att komma igång och ger dig skötselråd och instruktioner, så att du vet hur du ska ta hand om dina solpaneler på bästa sätt. Och det bästa av allt? Hos oss får du alltid 10 års garanti på dina solpaneler!

Är du intresserad av att skaffa solceller till din villa? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Läs mer

Fri rådgivning och offert

Kontakta oss så tar vi fram en komplett offert och lösning, helt utan kostnad. Lösningen är anpassad efter ditt hus och dina behov. Vi utgår från hur mycket solenergi ditt tak kan producera och hur både din nuvarande och framtida förbrukning ser ut.

Kontakta oss
Jag är intresserad av

Var vänlig och välj ett alternativ du vill ha fri offert för.

Var vänlig och fyll i ditt namn.

Var vänlig och fyll i ditt mobilnummer.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig och fyll i din adress.

Var vänlig och fyll i ditt postnummer.

Var vänlig och fyll i din ort.

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.