Sun4Energy logga

Spara din el med batterilagring

Producera din egen el med solceller när solen skiner som starkast, men spara den till senare behov.

Fri rådgivning

Fördelar med batterilagring

Effektivisera din elkonsumtion

Med batterilagring kan du spara din solel och använda den vid effekttoppar för att sänka dina elkostnader ytterligare.

Få tillbaka 50% av investeringen

Missa inte att du som privatkund kan få tillbaka 50% av investeringen med hjälp av skattereduktionen grön teknik.

Öka kapaciteten vid behov

I alla våra batterisystem går det att bygga ut lagringskapaciteten i takt med att ditt behov ökar.


    

Batterilagring i villa

Batterilagring blir allt mer populärt och det är inte svårt att gissa varför. Med batterilagring kan du spara din solel för senare behov och samtidigt spara pengar.

 

Genom att lagra din producerade el kan du använda den för att minska effekttoppar och på så sätt minska dina elkostnader. Batterierna kan placeras antingen inomhus eller utomhus.

Våra batterier

Pixii Home

Pixii har tillverkat premiumbatterier för företag och industrier i många år. Nu har de äntligen släppt ett batteri med samma höga kvalitet för villakunder!

Upptäck Pixii

Growatt

Growatt är en ledande tillverkare av högkvalitativa batterier och växelriktare för hushåll. Vi lagerför deras smarta modulsystem som kan anpassas till de flesta behov.

Upptäck Growatt

Så fungerar batterilagring av el

  1. Solcellerna på ditt tak producerar likström från solinstrålningen.
  2. Växelriktaren förvandlar likströmmen till användbar växelström. Till växelriktaren kan du även koppla ett batteri för att lagra likström. Då kan du använda din solenergi även efter att solen har gått ner.
  3. Din egenproducerade el skickas vidare till batteriet där den lagras till när du behöver använda den.
  4. Från batteriet matas elen in i husets befintliga elcentral.
  5. Elen används genom elförbrukare i huset.
  6. Elmätaren registrerar den solenergi som säljs och den som köps in från elnätet.
  7. Här är dina solceller anslutna mot elnätet.

Vanliga frågor om batterilagring

expand_more

Vi är distributör av Growatt och lagerför deras modulbatterier. Har du andra önskemål kan vi naturligtvis offerera alla typer och fabrikat.

expand_more

Ja, batterilagring är lönsamt. Hur stor lönsamheten är beror på många olika faktorer som exempelvis vilken typ av elabonnemang du har, solcellsanläggningens storlek och vilken tid på dygnet du har hög förbrukning.

 

Däremot kommer den kommande övergången till så kallade effektabonnemang att öka lönsamheten för batterilagring markant. Förändringen har redan påbörjats runt om i Sverige och nätägarna tror att en effektsbaserad abonnemangsform kommer att vara standard i Sverige inom 1-2 år.

 

Det finns även nya tjänster där du överlåter delar av din lagrade el till Svenska kraftnät, vilket i sin tur ger dig en fast ersättning årligen. Denna ersättning är baserad framförallt på hur stor växelriktare du har och kan ge fasta ersättningar på ca 18.000 kr per år.

 

Tjänsten kommer även att hjälpa till med att “kapa topparna” när du har ett effektabonnemang, vilket kan ge stora besparingar. Att kapa topparna betyder att du slutar köpa el vid tiden när de största effekttopparna infinner sig och istället använder den el som är lagrad i ditt batteri.

 

Dessutom får du fortfarande 50% skattereduktion vid köp av batterier, vilket gör att vi rekommenderar dig att investera i batterilagring redan idag, när det fortfarande finns ett högt stöd.

 

expand_more

Det är svårt att svara på och i nuläget finns det inget som tyder på att det kommer tas bort. Men i takt med att marknaden för batterilagring ökar, så ökar även risken att stödet försvinner och/eller minskar.

expand_more

Till att börja med så kan du använda din sparade el när dagsljuset försvinner och solcellerna slutar generera el. I vissa system kan du själv styra om du vill sälja din lagrade el, vilket är smart att göra om du ser att elpriset har stigit.

 

Fler och fler nätägare börjar gå över till så kallade effektabonnemang. Med ett effektabonnemang kommer du kunna mäta hushållets högsta energitopp under en bestämd tid och detta sätter vilket pris du kommer få betala för elen den månaden. Ju högre energitoppar, desto dyrare el helt enkelt. Med ett batteri kommer du kunna kapa dessa energitoppar väldigt effektivt, vilket i sin tur gör att din elräkning blir lägre.

expand_more

Vi har valt att enbart jobba med batterisystem där det är möjligt att bygga ut lagringskapaciteten efter hand. Detta är inte en självklarhet för alla batterilösningar, utan för vissa system måste du välja vilken storlek du vill ha direkt från start.

expand_more

Att förbereda sig för batterilagring är väldigt klokt. Om du väljer att inte förbereda din anläggning för batterilagring kommer du sannolikt att få byta din installerade växelriktare längre fram, vilket är en onödig kostnad. I våra paket erbjuder vi alltid en lösning med växelriktare som är redo för batterilagring.

Läs mer

Finansieringsalternativ

Vi erbjuder leasing av solceller, samt privatlån för din investering. Välj det alternativ som passar dig bäst!

Läs mer

Elbilsladdare

Våra solpaneler och laddboxar samarbetar sömlöst, så att du kan köra runt på din egenproducerade el.

Läs mer

Stödtjänster för batterilagring

Låna ut kapacitet i ditt batteri och bidra till ett stabilare elnät. Som tack får du en månatlig ersättning!

Läs mer

Fri rådgivning och offert

Kontakta oss så tar vi fram en komplett offert och lösning, helt utan kostnad. Lösningen är anpassad efter ditt hus och dina behov. Vi utgår från hur mycket solenergi ditt tak kan producera och hur både din nuvarande och framtida förbrukning ser ut.

Kontakta oss
Jag är intresserad av

Var vänlig och välj ett alternativ du vill ha fri offert för.

Var vänlig och fyll i ditt namn.

Var vänlig och fyll i ditt mobilnummer.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig och fyll i din adress.

Var vänlig och fyll i ditt postnummer.

Var vänlig och fyll i din ort.

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Passa på - paketpris på solceller!

Nu är det ännu enklare att komma igång med solceller till din villa. Med våra villapaket kan du spara upp till 25.000 kr per år.

Läs mer