Sun4Energy logga

Stödtjänster för batterilagring till villa

Låna ut kapacitet i ditt batteri och bidra till ett stabilare elnät.

Fri rådgivning

Fördelar med stödtjänster

Kom igång enkelt

Om du redan har installerat en solcellsanläggning på din villa är det enkelt att komplettera den med ett batteri.

Bidra till ett stabilare elnät

Dina batterier används för att snabbt kunna justera tillförseln av energi. På så sätt hjälper de till att stabilisera elnätet.

Få ersättning

Som tack för att du lånar ut dina batterier får du en månatlig ersättning. Det gör att du tjänar in investeringen på bara ett par år.

Stötta elnätet med dina batterier

Genom att låna ut dina batterier till elnätet i form av så kallade stödtjänster gör du en instats för samhället. Batteriet blir då en del av en större aggregerad battericell som hjälper till att jämna ut belastningen på elnätet. När det är hög belastning på nätet hämtas el från ditt batteri och när belastningen är för låg i nätet skickas el tillbaka till batteriet. Detta sker helt automatiskt utan att du märker något.

Så funkar stödtjänster

Tjäna pengar på ditt batteri med stödtjänster

Ju högre kapacitet och effekt ditt batteri har, desto högre ersättning får du. 2022 var den årliga ersättningen för ett batteri på 20 kWh cirka 35 000 kr.

Frågor och svar

Våra batterier

Pixii Home

Pixii har tillverkat premiumbatterier för företag och industrier i många år. Nu har de äntligen släppt ett batteri med samma höga kvalitet för villakunder!

Upptäck Pixii

Growatt

Growatt är en ledande tillverkare av högkvalitativa batterier och växelriktare för hushåll. Vi lagerför deras smarta modulsystem som kan anpassas till de flesta behov.

Upptäck Growatt

Vanliga frågor och svar om stödtjänster

expand_more

Ja det går att koppla ett batteri till solceller som redan är installerade. Eventuellt behöver du byta ut växelriktaren om du inte redan har en som är förberedd för batterilagring. Vi hjälper dig att ta fram ett kostnadsfritt förslag på en batterilösning som passar ditt behov!

expand_more

När du lånar ut ditt batteri till Svenska Kraftnär är det dem som styr över lagringsutrymmet i ditt batteri. De ser till att kapaciteten alltid ligger runt 60% vilket innebär att man både kan ta och föra tillbaka el till batteriet. Ett batteri slits som mest när man närmar sig 0% och 100%, så att låta Svenska Kraftnät sköta kapaciteten i batteriet sliter alltså inte mer på det än om du bara använder det själv.

expand_more

I Sverige styr Svenska Kraftnät regleringen i elnätet. För att samhället ska fungera optimalt ska kraften alltid ligga på 50 hertz, plus minus 0,5 hertz. Eftersom att vi idag har många icke planerbara kraftkällor som vind- och solkraft är det svårt att helt styra frekvensen i elnätet. Trots att det går att förutspå hur förbrukningen kommer att se ut under ett dygn behöver man ibland snabbt justera krafttillförseln för att stabilisera elnätet. Då kommer batterier bra till pass eftersom de går att styra på sekunden till skillnad mot tex. vattenkraft som behöver en längre startsträcka.

expand_more

Ditt batteri kommer aldrig att tömmas helt, vilket innebär att det alltid kommer finnas kapacitet för hushållets behov.

expand_more

I nuläget har vi inget rakt svar på den frågan. Men generellt kan man säga att ju fler som vill dela på kakan, desto mindre ersättning får varje batteriägare. Men i takt med att elektrifieringen har ökat i samhället har också stödtjänstbehovet ökat. Som det ser ut nu kommer behovet av stödtjänster öka snabbare än takten som batterier installeras vilket innebär att behovet framöver kommer att vara fortsatt stort.

expand_more

Varje månad får du en ersättning för att du lånar ut ditt batteri. Eftersom att ersättningen betalas ut år efter år har du snabbt tjänat in kostnaden för vad ditt batteri kostar. Som det ser ut nu finns det ingen tidsgärns på hur länge ersättning för stödtjänster kommer att betalas ut.

expand_more

På Sun4Energy är vi med dig hela vägen, från offert till färdig installation. Vi har egna montörer och elektriker som utför installationen på ett fackmannamässigt och snyggt sätt. Innan vi kör igång får du en offert och förslag anpassat efter dit hus och dina förutsättningar. Självklart utan kostnad!

Beställ en kostnadsfri offert!

Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen anpassad för ditt hus och dina behov!

Jag är intresserad av

Var vänlig och välj ett alternativ du vill ha fri offert för.

Var vänlig och fyll i ditt namn.

Var vänlig och fyll i ditt mobilnummer.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig och fyll i din adress.

Var vänlig och fyll i ditt postnummer.

Var vänlig och fyll i din ort.

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Fri rådgivning och offert

Kontakta oss så tar vi fram en komplett offert och lösning, helt utan kostnad. Lösningen är anpassad efter ditt hus och dina behov. Vi utgår från hur mycket solenergi ditt tak kan producera och hur både din nuvarande och framtida förbrukning ser ut.

Kontakta oss
Jag är intresserad av

Var vänlig och välj ett alternativ du vill ha fri offert för.

Var vänlig och fyll i ditt namn.

Var vänlig och fyll i ditt mobilnummer.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig och fyll i din adress.

Var vänlig och fyll i ditt postnummer.

Var vänlig och fyll i din ort.

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.