Sun4Energy logga

Vad kostar 50 m² solceller?

14 oktober, 2024

Har det blivit dags att skaffa solceller till villan? I den här guiden går vi igenom vad solceller kostar per m² så att du snabbt kan bilda dig en uppfattning om hur en solcellsanläggning skulle kunna se ut utifrån dina förutsättningar.

Intresset för solceller ökar stadigt i Sverige och det är inte svårt att förstå varför. Efter de senaste årens elpriser och räntelägen vill allt fler bli självförsörjande och sänka sina elkostnader med hjälp av solceller. Med det sagt finns det förmodligen lika många solcellslösningar som det finns tak i Sverige. Kostnaden varierar därför kraftigt. Som tur är finns det genomsnitt att utgå från, varav kostnad per m² är ett.

Hur mycket kostar solceller per m²?

Hur mycket solceller kostar per m² varierar beroende på fabrikat, modell, kvalitet och installationskostnader. Som utgångspunkt kan du räkna med att genomsnittskostnaden för solceller i Sverige ligger på mellan 1 500 och 3 000 kr per m², inklusive installation och avdrag för grön teknik på 20% för material- och arbetskostnader. 

Så mycket kostar 50 m² solceller

När du nu vet vad genomsnittskostnaden för solceller per m² är och hur stor tillgänglig takyta din bostad har kan du snabbt räkna ut vad en solcellsinvestering kan kosta. En genomsnittskostnad på 1 500 till 3 000 kr per m² solceller innebär ett medelvärde på 2 250 kr per m². En normalstor villa på 150 m² har ofta en tillgänglig takyta på cirka 50 m².

2 250 kr x 50 m² = 112 500 kr för 50 m² solceller

Uppskattningen stämmer bra överens med marknadens genomsnittspris på cirka 110 000 kr för 50 m² solceller. Prova ekvationen du också! Byt bara ut antalet m² till ditt taks tillgängliga yta.

Få fri rådgivning och offert

Är du intresserad av att skaffa solceller? Kontakta oss direkt så hjälper vi dig! Vi tar fram ett kostnadsfritt förslag på en solcellslösning som är skräddarsydd för din bostad och dina behov.

Läs mer

Fri rådgivning och offert

Kontakta oss så tar vi fram en komplett offert och lösning, helt utan kostnad. Lösningen är anpassad efter ditt hus och dina behov. Vi utgår från hur mycket solenergi ditt tak kan producera och hur både din nuvarande och framtida förbrukning ser ut.

Kontakta oss
Jag är intresserad av

Var vänlig och välj ett alternativ du vill ha fri offert för.

Var vänlig och fyll i ditt namn.

Var vänlig och fyll i ditt mobilnummer.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig och fyll i din adress.

Var vänlig och fyll i ditt postnummer.

Var vänlig och fyll i din ort.

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.