Sun4Energy logga

Lagra din solel med Pixii Home

Högkvalitativt AC-batteri, särskilt anpassat för vårt nordiska klimat.

Fri rådgivning

Premiumbatterier för hemmabruk

Det norska företaget Pixii har tillverkat premiumbatterier för företag och industrier i många år. Nu har de äntligen släppt ett batteri med samma höga kvalitet för villakunder! Batteriet är särskilt anpassat för vårt nordiska klimat och kan med fördel placeras utomhus.

Fungerar med alla anläggningar

AC-batteriet fungerar med alla växelriktare, oavsett hur din solcellsanläggning är uppbyggd. Du som redan har en anläggning behöver alltså inte installera någon hybridväxelriktare, utan kan börja lagra din solel direkt!

Fördelar med Pixii Home

Egenförbrukning av solel

Lagra energi från solen för att driva ditt hem med gratis, ren och förnybar el när du behöver det.

Elprisarbitrage

Köp in energi från elnätet när den är billig, lagra den i ditt batteri och använd den när elkostnaden är hög.

Effekttoppskapning

Skär ned på serviceavgifter till din nätleverantör genom att kapa topparna i din energikonsumtion.

Sälj stödtjänster för elnät

Få betalt för att hyra ut batterikapacitet för att stötta ditt lokala elnät genom stödtjänster som FFR, FCR och FCAS.

Sälj din överskottsenergi

Tjäna pengar genom att sälja din överskottsel från solenergi tillbaka till elnätet.

Stödtjänster med Greenely

I samarbete med elhandelsbolaget Greenely kan du välja att upplåta kapacitet i dina batterier för att stötta det svenska elnätet. Greenely sköter all handel åt dig och du kan följa din förbrukning i deras app. Med Pixii Home-batteriet kan du dessutom välja att behålla kapacitet för att täcka ditt hushållsbehov, något som inte alla batterisystem tillåter.

Läs mer om Greenely

Vanliga frågor och svar om stödtjänster

expand_more

Ja det går att koppla ett batteri till solceller som redan är installerade. Eventuellt behöver du byta ut växelriktaren om du inte redan har en som är förberedd för batterilagring. Vi hjälper dig att ta fram ett kostnadsfritt förslag på en batterilösning som passar ditt behov!

expand_more

När du lånar ut ditt batteri till Svenska Kraftnär är det dem som styr över lagringsutrymmet i ditt batteri. De ser till att kapaciteten alltid ligger runt 60% vilket innebär att man både kan ta och föra tillbaka el till batteriet. Ett batteri slits som mest när man närmar sig 0% och 100%, så att låta Svenska Kraftnät sköta kapaciteten i batteriet sliter alltså inte mer på det än om du bara använder det själv.

expand_more

I Sverige styr Svenska Kraftnät regleringen i elnätet. För att samhället ska fungera optimalt ska kraften alltid ligga på 50 hertz, plus minus 0,5 hertz. Eftersom att vi idag har många icke planerbara kraftkällor som vind- och solkraft är det svårt att helt styra frekvensen i elnätet. Trots att det går att förutspå hur förbrukningen kommer att se ut under ett dygn behöver man ibland snabbt justera krafttillförseln för att stabilisera elnätet. Då kommer batterier bra till pass eftersom de går att styra på sekunden till skillnad mot tex. vattenkraft som behöver en längre startsträcka.

expand_more

Ditt batteri kommer aldrig att tömmas helt, vilket innebär att det alltid kommer finnas kapacitet för hushållets behov.

expand_more

I nuläget har vi inget rakt svar på den frågan. Men generellt kan man säga att ju fler som vill dela på kakan, desto mindre ersättning får varje batteriägare. Men i takt med att elektrifieringen har ökat i samhället har också stödtjänstbehovet ökat. Som det ser ut nu kommer behovet av stödtjänster öka snabbare än takten som batterier installeras vilket innebär att behovet framöver kommer att vara fortsatt stort.

expand_more

Varje månad får du en ersättning för att du lånar ut ditt batteri. Eftersom att ersättningen betalas ut år efter år har du snabbt tjänat in kostnaden för vad ditt batteri kostar. Som det ser ut nu finns det ingen tidsgärns på hur länge ersättning för stödtjänster kommer att betalas ut.

expand_more

På Sun4Energy är vi med dig hela vägen, från offert till färdig installation. Vi har egna montörer och elektriker som utför installationen på ett fackmannamässigt och snyggt sätt. Innan vi kör igång får du en offert och förslag anpassat efter dit hus och dina förutsättningar. Självklart utan kostnad!

Fri rådgivning och offert

Kontakta oss så tar vi fram en komplett offert och lösning, helt utan kostnad. Lösningen är anpassad efter ditt hus och dina behov. Vi utgår från hur mycket solenergi ditt tak kan producera och hur både din nuvarande och framtida förbrukning ser ut.

Kontakta oss
Jag är intresserad av

Var vänlig och välj ett alternativ du vill ha fri offert för.

Var vänlig och fyll i ditt namn.

Var vänlig och fyll i ditt mobilnummer.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig och fyll i din adress.

Var vänlig och fyll i ditt postnummer.

Var vänlig och fyll i din ort.

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Passa på - paketpris på solceller!

Nu är det ännu enklare att komma igång med solceller till din villa. Med våra villapaket kan du spara upp till 25.000 kr per år.

Läs mer