Sun4Energy logga

Ta kontroll över din elanvändning

Med Greenely kan du samla solceller, batterier och elbilsladdare i en och samma app för komplett överblick och full styrning.

Fri rådgivning

Teckna elavtal med Greenely och få extra betalt för din solel

Elbolaget Greenely hjälper dig att se över din elförbrukning och sänka dina elkostnader. Med ett timbaserat elavtal kan du använda elen när priserna är som lägst, vilket sparar pengar och minskar din miljöpåverkan. Dessutom får du 10 öre extra för varje såld kWh solel och fri månadsavgift under ett helt års tid!

Teckna elavtal med Greenely

Följ alla dina enheter i appen

I appen får du en komplett översikt och smart styrning av dina enheter. Oavsett om det handlar om att ladda elbilen när elpriset är som billigast eller maximera användningen av din egenproducerade solenergi ser Greenely till att din elförbrukning är så effektiv och kostnadseffektiv som möjligt.

Läs mer om appen

Fördelar med Greenely

100% kontroll

Du har full kontroll och möjlighet att nyttja elpriset när det är som billigast.

97,2% sänker sitt elpris

Baserat på jämförelser mellan Greenleys kunder och de som använder rörligt elpris.

23% lägre kostnad i snitt

Jämfört med marknadens rörliga genomsnittspris under 2023 för elområde 4.

2.000 kr i rabatt på elräkningen när du köper Pixii Home

Nu har Pixii släppt ett batteri för villakunder med samma höga kvalitet som batterierna för industri och företag. Batteriet är särskilt anpassat för vårt nordiska klimat och kan placeras utomhus. När du köper ett Pixii Home av Sun4Energy och samtidigt tecknar elavtal med Greenely får du 2.000 kr rabatt på elräkningen i sex månader.

Läs mer om Pixii Home

Var med och stabilisera elnätet

Genom att ansluta ditt Pixii Home batteri till Greenelys virtuella kraftverk blir du en del av deras nätverk med tusentals andra användare som hjälper till att balansera Sveriges elnät genom så kallade stödtjänster. Varje gång du bidrar till att stabilisera elnätet tjänar du pengar som visas i Greenely-appen.

Så fungerar stödtjänster

Om Sun4Energy

Solceller

Vi är med dig hela vägen från rådgivning till färdig solcellsanläggning!

Läs mer

Batterilagring

Lagra din solel och använd den även efter att solen har gått ner.

Läs mer

Elbilsladdare

Vi säljer och installerar elbilsladdare till hemmet från ledande fabrikat.

Läs mer

Vanliga frågor och svar om Greenely

expand_more

Greenely är stolta över att introducera ett nytt banbrytande initiativ som ger dig som kund möjlighet att bli en aktiv del av energiomställningen genom att hjälpa till att balansera det svenska elsystemet vid frekvensavvikelse. Greenelys smarta system är utformat för att hantera komplexa, multifunktionella scenarier där balansering av elnätet kan utföras samtidigt som du kan nyttja ditt batteri precis som du vill, tack vare integrationen i Greenelys virtuella kraftverk. Denna intelligenta hantering är nyckeln till att maximera din familjs intäkter, samtidigt som den bidrar till att höja elnätets övergripande effektivitet.

expand_more

Frekvensreglering och balansering av elnätet innebär justering av elproduktion och förbrukning för att hålla elnätets frekvens stabilt. Svenska Kraftnät, som ansvarar för att hålla Sveriges elsystemet i balans, ser till att elproduktionen och förbrukningen alltid är i balans för att säkerställa ett pålitligt och effektivt elnät. De betalar aktörer som kan hjälpa till med denna balansering genom att öka eller minska sin elproduktion eller förbrukning vid behov.

expand_more

Greenely samarbetar med ett antal utvalda batterilagerföretag som är kompatibla med Greenelys teknik och lever upp till de tekniska kraven för att kunna reglera frekvensen i elnätet. Det virtuella kraftverket är uppbyggt på så sätt att det är kompatibelt med flera olika system för att säkerställa att vi ska kunna erbjuda tekniskt avancerade batterier som passar alla olika typer av hushåll.

expand_more

Multifunktionell batterianvändning: Greenelys lösning erbjuder en kombination av elprisoptimering, solellagring och lastbalansering, samtidigt som det bidrar till att balansera elnätet genom frekvensreglering.

Batteriet reserveras inte enbart för frekvensreglering: Till skillnad från konkurrenter som enbart fokuserar på frekvensreglering, ger Greenely dig som kund möjligheten att prioritera mellan olika aktiviteter såsom frekvensreglering och elprisoptimering.

Nyutvecklad aktiveringsteknik: Svenska Kraftnät kommer inom kort att prioritera lokalt styrda batterisystem, vilket erbjuder högre säkerhet och effektkapacitet. Greenelys virtuella kraftverk i samverkan med batteriernas unika teknik möjliggör detta, vilket resulterar i högre intäkter jämfört med centralstyrda system.

Intäkter via flera frekvensmarknader: Greenelys ambition är inte enbart att batteriet ska verka på de traditionella FCR-marknaderna utan även på den nya FFR-marknaden, för att skapa adderande intäkter där vanligtvis bara industriella batterilager deltar.

Snabb laddteknik (C-rating): Batteriet med snabb laddteknik gör att maximal mängd el kan skjutas ut och in från batteriet, vilket nästan fördubblar intäkterna från traditionella batterilager i hemmet på de traditionella FCR-marknaderna.

expand_more

Batteriet kan installeras både inomhus och utomhus, men det är viktigt att konsultera med ditt försäkringsbolag för eventuella krav. Våra installatörer kommer också kunna hjälpa dig med planeringen av var batteriet ska installeras.

• Vid installation inomhus krävs takhöjd om minst 200 cm samt fritt utrymme runt omkring.
• Vid installation utomhus krävs att batteriet kan ställas på hårt underlag som till exempel asfalt eller betong.
• Batteriet kan inte väggmonteras.

Fri rådgivning och offert

Kontakta oss så tar vi fram en komplett offert och lösning, helt utan kostnad. Lösningen är anpassad efter ditt hus och dina behov. Vi utgår från hur mycket solenergi ditt tak kan producera och hur både din nuvarande och framtida förbrukning ser ut.

Kontakta oss
Jag är intresserad av

Var vänlig och välj ett alternativ du vill ha fri offert för.

Var vänlig och fyll i ditt namn.

Var vänlig och fyll i ditt mobilnummer.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig och fyll i din adress.

Var vänlig och fyll i ditt postnummer.

Var vänlig och fyll i din ort.

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Passa på - paketpris på solceller!

Nu är det ännu enklare att komma igång med solceller till din villa. Med våra villapaket kan du spara upp till 25.000 kr per år.

Läs mer