Vi säljer och installerar elbilsladdare till hemmet från ledande fabrikat.
Fri rådgivningGenom att ladda elbilen hemma sänker du dina driftskostnader ytterligare, jämfört med fossildrivna fordon.
Vi erbjuder väggmonterade laddboxar och laddboxar som går att montera på befintlig infrastruktur, så som stolpe för motorvärmare.
Med smart laddning laddas din bil automatiskt när det är som mest prisvärt. Allt du behöver göra är att koppla in laddaren.
På Sun4Energy har vi gedigen erfarenhet av installationer av elbilsladdare hemma. Alla installationer utförs av vår egen certifierade personal och vi erbjuder installation och service i hela landet. Vi arbetar endast med noga utvalda fabrikat av hög kvalitet. Alla våra laddare är framtidssäkra och erbjuder uppkoppling för övervakning och styrning samt dynamisk lastbalansering och effektövervakning.
Kontakta oss via vårt formulär längre ner på sidan, eller ring oss direkt på 010-222 74 00.
Våra laddexperter guidar dig till den bästa lösningen för dig och dina behov. Du får även en kostnadsfri offert.
Våra certifierade elektriker installerar din elbilsladdare hemma och hjälper dig att komma igång med laddningen.
Nu är allt klart! Du kan börja ladda din elbil hemma och styra processen via vår app.
Funderar du på att skaffa solceller? Med egen produktion av solel sänker du dina elkostnader från dag ett!
Läs merAtt skaffa solceller och använda mer förnybar energi är bra för både planeten och plånboken. Men hur fungerar det egentligen?
Läs merMed batterilagring kan du spara din solel till senare behov. Perfekt för dig som vill vakna upp till en fulladdad bil på morgonen!
Läs merAC-laddning (växelström) och DC-laddning (likström) är två olika metoder för att ladda en elbil. De skiljer sig åt när det kommer till hur de levererar ström, vilken utrustning som krävs och hur lång tid det tar att ladda elbilen.
AC-laddning är det som normalt sett används för hemmaladdning. Med en AC-laddare tar det mellan 6–12 timmar att ladda din elbil.
DC-laddare kallas även för snabbladdare. De har högre effekt och du hittar dem oftast på kommersiella platser eller längs vägarna. De minskar laddtiden rejält, men oftast till ett högre pris än om du hade laddat hemma med en AC-laddare. De är även betydligt mycket mer komplexa att installera hemma och kräver ofta stora förändringar av din elcentral, vilket gör att investeringen kostar betydligt mer.
Vi säljer och installerar både AC- och DC-laddare.
Beroende på batteriets storlek och laddarens effekt tar det mellan 6–12 timmar att ladda en elbil med en vanlig laddbox (AC-laddare).
Beroende på vilken laddare du väljer kostar laddbox och installation vanligtvis mellan 10 000 och 20 000 kr.
Vid installation av elbilsladdare kan du även ta del av skattereduktionen för grön teknik och dra av 50% av kostnaden för material och arbete.
Här kan du läsa mer om grön teknik-avdraget och hur det fungerar.
Vid en standardinstallation av en AC-laddare behöver du i regel inte göra några uppgraderingar, men om du till exempel vill installera en DC-laddare behöver du ofta uppgradera till en trefasanslutning.
I vissa fall kan du behöva göra justeringar av din elcentral till exempel gällande säkringar, men det hjälper vi dig gärna med i så fall.
Vi lagerför flera elbilsladdare för hemmabruk, men kan även installera laddare efter dina önskemål.
Ja! När du installerar en elbilsladdare hemma har du rätt till en skattereduktion på hela 50% för kostnaden av material och arbete. Den dras av direkt på din faktura från oss, så du behöver inte göra någonting.
Här kan du läsa mer om grön teknik-bidraget och hur det fungerar.
Det beror på hur din försäkringssituation ser ut. Om du har en hemförsäkring som täcker skador som uppstår på grund av elfel behöver du förmodligen inte teckna något ytterligare skydd, men det bästa är att kontakta ditt försäkringsbolag för att se vad som gäller för just dem.
När du laddar elbilen hemma ökar din elräkning, men du slipper samtidigt dyra bränslekostnader, jämfört med om du hade haft ett fossildrivet fordon. Det är dessutom billigare att ladda bilen hemma än att använda så kallade snabbladdare på en kommersiell plats, så på det hela taget sänker du dina omkostnader.
För att sänka dina elkostnader kan du ladda bilen under perioder med lägre elpris, till exempel under natten, eller börja producera egen solel.
Ja. Beroende på vilken laddbox du har kan du antingen välja att använda en inbyggd timer eller styra laddningen i en app. Det finns även smarta laddboxar som sköter det åt dig och automatiskt laddar när elpriserna är som lägst, så länge laddaren är inkopplad i bilen.
Ja, det är säkert att ladda i en laddbox som är korrekt installerad av en behörig elektriker. Om du däremot laddar bilen i ett vanligt uttag ökar både belastningen på nätet och risken för brand, vilket är varför du alltid ska använda en laddbox.
För att minimera risken för brand eller olycka vid elbilsladdning:
Ja! När du producerar din egen el kan du använda den till att driva alla delar av hushållet, även elbilsladdaren. Du kan ladda elbilen direkt under soliga dagar eller lagra din överskottsel i batterier och använda den till laddning även efter att solen har gått ner.
Ja, du kan ha flera laddboxar installerade. Det finns även laddboxar med två laddare som standard. Däremot är det viktigt att du kollar upp om din elcentral kan hantera belastningen det innebär eller om du behöver göra en uppgradering vad gäller dess kapacitet i samband med installationen.
En smart laddbox har fler funktioner än en vanlig laddbox och kan underlätta för dig. Den är till exempel uppkopplad mot nätet och styr och optimerar automatiskt laddningen åt dig. Allt du behöver göra är att koppla in laddaren så kommer den att ladda din elbil under den mest lönsamma perioden, till exempel under natten. Du kan även fjärrstyra laddningen genom en app, vilket ger dig flexibilitet.
En smart laddbox sköter även effektbalanseringen själv för att undvika överbelastning. Om huvudsäkringen är högt belastad pausar den automatiskt laddningen och upptar den när det finns möjlighet igen. Den passar dessutom extra bra om du har solceller. Då kan du ladda bilen med hjälp av överskottsenergin från din solcellsanläggning.
När det är kallt ute tar laddningen längre tid samtidigt som batteriet drar mer el, så du kommer förmodligen att behöva ladda lite oftare under vinterhalvåret. För att snabba upp laddningen kan du förvärma batteriet eller ladda i slutet av en längre resa.
Både laddboxar och elbilar är gjorda för att klara av laddning i regn och har flera säkerhetsfunktioner på plats, men för säkerhets skull är det smart att placera laddboxen under tak eller på annan skyddad plats för att undvika att regn tränger in i elkomponenterna.
Våra elbilsladdare för hemmet har en maximal effekt av 22kW. Till dessa laddare kopplar man vid behov en AC-effektmätare som anpassar maxeffekten till den säkring du har. För en villa rekommenderar vi en säkring på 16-25A. En DC-laddare som har effekten 150kW behöver ha en säkring på 250A.
Ja! Vi har utvecklat ett eget adapter-kit som gör att du kan montera laddboxen direkt på en 60mm motorvärmarstolpe. Detta är en mycket vanlig och kostnadseffektiv lösning.
Ja, alla våra elbilsladdare har en exportfunktion som visar hur mycket och när det har laddats.
Ja, du kan styra och följa laddningen i vår app. Vi erbjuder även smart laddning, vilket innebär att din bil automatiskt laddas när det är som mest lönsamt. Allt du behöver göra är att koppla in laddaren så sköter appen resten!
Ja, du kan ta med dig din laddbox om du flyttar. Kontakta en elektriker som hjälper dig med nedmontering och installation av laddboxen på den nya adressen.
När du kontaktar oss hjälper våra laddexperter dig att hitta en lämplig lösning utifrån dina förutsättningar. Du får även en kostnadsfri offert. När du har godkänt offerten bestämmer vi en dag för installationen. Våra elektriker installerar laddboxen och hjälper dig att komma igång. Sedan är det bara att börja ladda!
Kontakta oss så hjälper vi dig!
Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen anpassad för ditt hus och dina behov!
Kontakta oss så tar vi fram en komplett offert och lösning, helt utan kostnad. Lösningen är anpassad efter ditt hus och dina behov. Vi utgår från hur mycket solenergi ditt tak kan producera och hur både din nuvarande och framtida förbrukning ser ut.
Kontakta oss