Kampanjpris på solceller, växelriktare, batteri och elbilsladdare till din villa!
Jag är intresseradNu har du chans att ta kontroll över din elanvändning till ett riktigt bra pris. I vårt paket får du allt du behöver för att producera, lagra och använda din el på ett energismart sätt. Välj om du vill koppla ditt batteri till stödtjänster eller använda all el själv. Oavsett hur du gör är du välrustad inför att effekttariffer lanseras.
Jag är intresserad
• Solpaneler Full Black 8.2 kWp
• Växelriktare Growatt 15 kW förberedd för batteri
• Batteri Growatt APX 10kWh
• Laddbox Easee 22kW
• Montering, installation och fri support
*Pris inkl. moms och efter avdrag för installation av Grön teknik. För att utnyttja 2024 års Grön teknik måste betalning ske före 31/12 2024. Pris gäller standardinstallation på tak med betongpannor eller plåt.
Till erbjudandetMed solceller kan du sänka dina elkostnader, öka användningen av förnybar energi och tjäna pengar på din överskottsel.
SolcellerLagra din solel i ett villabatteri och använd när du vill. Vi kan förbereda din solcellsanläggning för batterilagring redan vid installation.
BatterilagringVi hjälper privatpersoner, företag och lantbruk med allt från rådgivning till installation av solceller, elbilsladdare och batterilagring.
Om ossGenom ett elnätsavtal får du betalt för den överskottsenergi dina solceller producerar. Elen som inte används i ditt hushåll går då automatiskt ut på elnätet via elmätaren.
Om du har batterier kan du även välja att lagra överskottsenergin och själv använda den när dina solceller inte producerar någon el, till exempel på kvällen och natten.
Solceller höjer värdet på din fastighet. En studie gjord av bostadssajten Booli från januari 2024 visar att villor med solceller säljs för i snitt 250 000 kr mer än likvärdiga villor utan solceller.
Solceller har en livslängd på 25–30 år.
Solceller är som mest effektiva i direkt solljus. All form av täckning påverkar deras effekt. Vid indirekt solljus, till exempel vid mulet väder eller en mindre mängd snö, producerar anläggningen fortfarande el, men inte i lika stor utsträckning. Det beror på att färre solstrålar når in till solcellerna.
Solceller är därför även känsliga för skuggor och det är bäst att installera dem på en så skuggfri plats som möjligt. Om viss skuggning förekommer från ett träd eller en skorsten finns det åtgärder att ta till för att kompensera för den minskning i produktion som förekommer.
Du som installerar en solcellsanläggning får en skattereduktion på 20% för kostnaden för arbete och material, till ett värde upp till 50 000 kr. Vi drar av kostnaden direkt på din faktura, så du behöver inte göra någonting.
Solceller kräver nästan inget underhåll alls. Oftast räcker regnvatten och solcellernas lutning för att hålla dem rena. I ovanliga fall kan solcellerna däremot behöva rengöras mekaniskt, till exempel vid väldigt höga pollenhalter eller under extremt torra perioder. Då är det bäst att anlita ett företag som hjälper dig, eftersom du enkelt kan råka skada både dig själv och solcellerna om du försöker rengöra dem på egen hand.
Återbetalningstiden för en solcellsinstallation beror på en rad olika faktorer. Det har till exempel att göra med vilken typ av solpaneler du har installerat och hur elpriserna ser ut under perioden. I regel tjänar anläggningen in sin egen kostnad på 7–10 år.
Solcellernas livslängd beräknas till 25–30 år, så efter att återbetalningstiden har inträffat kan du se fram emot gratis el i många år!
Ja. Genom att installera ett eller flera batterier till din solcellsanläggning kan du lagra din egenproducerade el och använda den vid ett senare tillfälle. När du använder din egen el under ännu större delar av dygnet sänker du dina elkostnader ytterligare.
Ja, batterilagring är lönsamt. Hur stor lönsamheten är beror på många olika faktorer som exempelvis vilken typ av elabonnemang du har, solcellsanläggningens storlek och vilken tid på dygnet du har hög förbrukning.
Däremot kommer den kommande övergången till så kallade effektabonnemang att öka lönsamheten för batterilagring markant. Förändringen har redan påbörjats runt om i Sverige och nätägarna tror att en effektsbaserad abonnemangsform kommer att vara standard i Sverige inom 1-2 år.
Det finns även nya tjänster där du överlåter delar av din lagrade el till Svenska kraftnät, vilket i sin tur ger dig en fast ersättning årligen. Denna ersättning är baserad framförallt på hur stor växelriktare du har och kan ge fasta ersättningar på ca 18.000 kr per år.
Tjänsten kommer även att hjälpa till med att “kapa topparna” när du har ett effektabonnemang, vilket kan ge stora besparingar. Att kapa topparna betyder att du slutar köpa el vid tiden när de största effekttopparna infinner sig och istället använder den el som är lagrad i ditt batteri.
Dessutom får du fortfarande 50% skattereduktion vid köp av batterier, vilket gör att vi rekommenderar dig att investera i batterilagring redan idag, när det fortfarande finns ett högt stöd.
Det vanligaste är att du låter solcellerna ingå i köpet. Solceller är väldigt attraktivt på bostadsmarknaden och ökar värdet på din fastighet med i snitt 250 000 kr. Du får i många fall alltså igen investeringskostnaden och mer därtill genom att låta dem sitta kvar!
Majoriteten av solpanelerna som säljs i Sverige tillverkas i Kina. Tillverkningsprocessen kräver mycket energi och i många fall innebär det förbränning av fossila bränslen och stora koldioxidutsläpp som resultat. När solpanelerna väl är färdiga fraktas de över stora delar av världen, vilket adderar till deras miljöpåverkan.
Trots det tjänar solpanelerna in sin miljöpåverkan på bara ett par år, tack vare den minskade användningen av fossila bränslen och de minskade utsläppen som de bidrar till. Efter ett par år är en solcellsinvestering alltså en ren vinst, både för plånboken och planeten.
Om du vill installera en genomsnittlig solcellsanläggning med 10 kW effekt (cirka 10 000 kWh per år) behöver du 40–50 kvadratmeter takyta. En normalstor villa har cirka 40–60 kvadratmeter tillgänglig takyta att installera solceller på.
Det tar oftast 1–3 dagar att installera en solcellsanläggning, beroende på anläggningens storlek. Du behöver inte vara hemma under installationen om du inte vill, utan det räcker med att du är tillgänglig per telefon.
När du väl har investerat i en solanläggning betalar du inget för att använda solens energi. Mellan mars och oktober har dina solpaneler som mest att göra. Självklart produceras el även under vintermånaderna, men inte i lika stor utsträckning som under högsäsongen. Priserna på solpaneler sjönk drastiskt mellan 2008-2012 och i kombination med att effektiviteten i panelerna hela tiden ökar är återbetalningstiden på en vanlig villa idag mellan 7-10 år.
Till skillnad mot en bergvärmepump, som oftast installeras i fastigheter med höga elkostnader, gör du då en besparing genom att minska förbrukningen av el. En solanläggning genererar el som du själv använder, men framför allt kommer att sälja. Därför tjänar du pengar på en solanläggning.
Energiåterbetalningstiden för solceller är mellan 2-3 år. Det innebär att solpanelerna kompenserar för den energi som går åt vid tillverkningen på bara ett par år genom produktionen av förnybar solel.
Eftersom solpaneler inte ger några utsläpp när de väl är installerade på taket och har en livslängd på 25-30 år bidrar de till många års elproduktion utan ytterligare miljöpåverkan. När du investerar i solceller bidrar du samtidigt till att konkurrera ut el från utländsk kolkraft.
När man tittar på en solanläggnings lönsamhet ser man till hela årets produktion och förbrukning av el. Den el du säljer under dagen köper du tillbaka på kvällen och natten. Samma sak gäller för det överskott du har på sommaren som tas ut av underskottet på vintern. Vissa elbolag betalar dessutom mer för elen på dagen när du säljer som mest. På kvällen när behovet växer köper du tillbaka el till ett lägre pris.
Mellan november och februari är produktionen från en solcellsanläggning ganska låg. Det beror främst på att solen ligger lägre och visar sig under färre timmar på dygnet. Däremot är solpanelerna i sig mer effektiva under kalla förhållanden, så om solen skiner får du en väldigt bra effekt och produktion även på vintern.
Baserat på hela årets produktion och förbrukning finns det alltså god lönsamhet i att investera i en solanläggning.
Generellt behövs inget bygglov för att installera solceller på taket, men läs gärna mer på Boverkets hemsida. Nedan redogör vi för några situationer som kräver bygglov:
Vi arbetar endast med premiumpaneler, det vill säga paneler med hög verkningsgrad. Alla våra paneler är anpassade för det nordiska klimatet. Vi lagerför alltid så kallade ”Full Black” paneler. Dessa paneler är helt svarta och även ramen är svart.
Vi börjar med att ta fram ett kostnadsfritt förslag på solcellslösning, anpassat efter dina behov och förutsättningar. Därefter bestämmer vi en dag för att påbörja installationen. Hela installationen genomförs av våra egna montörer och elektriker och tar 1–3 dagar. När allt är klart hjälper vi dig att komma igång.
Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen anpassad för ditt hus och dina behov!
Är du nyfiken på kampanjerbjudandet eller vill du veta mer om solceller, batterier och elbilsladdare? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss till dig så snart vi kan!
Kontakta oss