Sun4Energy logga

Pixii Home: Solcellsbatteri för hemmabruk

10 maj, 2024

Sun4Energy är återförsäljare av solcellsbatteriet Pixii Home. Tidigare tillverkade Pixii endast premiumbatterier för företag och industrier, men nu har de alltså släppt ett batteri som är särskilt anpassat för villakunder. Här går vi igenom allt du behöver veta om Pixii Home och fördelarna med det nya batteriet!

Med Pixii Home kan du lagra energi från solen för att driva ditt hem med gratis, ren och förnybar el under dygnets alla timmar – även efter det att solen har gått ner. Dessutom är batteriet designat för vårt skandinaviska klimat och kan med fördel placeras utomhus.

Pixii Home fungerar med alla växelriktare

En av de stora fördelarna med Pixii Home är att det är ett AC-batteri som fungerar med alla växelriktare. Du som redan har en anläggning behöver alltså inte installera någon hybridväxelriktare för att kunna koppla upp Pixii Home mot dina solceller. 

Få ersättning för stödtjänster och behåll kapacitet

I samarbete med elhandelsbolaget Greenely kan du som har ett Pixii Home-batteri välja att upplåta kapacitet i ditt batteri för att stötta det svenska elnätet. Batteriet blir då en del av en större aggregerad battericell som hjälper till att jämna ut belastningen på elnätet. 

Detta kallas för stödtjänster och som tack för din insats får du en månatlig ersättning. 2022 var den årliga ersättningen för ett batteri på 20 kWh cirka 35 000 kr.

I många andra batterisystem måste du upplåta hela batteriet om du vill använda det för stödtjänster. Med Pixii Home kan du välja att behålla tillräckligt med kapacitet för att täcka ditt hushållsbehov och stötta elnätet med den resterande delen.

Kapa effekttoppar och få lägre elräkning

Effekttoppar förekommer när ditt hushåll använder mycket el i hemmet vid ett och samma tillfällen. Om du har ett så kallat effektabonnemang mäter du hushållets högsta effekttopp under en bestämd tid, vilket sedan avgör vilket pris du får betala för elen den månaden. Ju högre energitoppar, desto dyrare el.

Med batterilagring kan du välja att använda din egen el vid sådana tillfällen för att effektivt kapa effekttopparna i din energikonsumtion och på så sätt minska dina elkostnader.

Elprisarbitrage

Du som har ett Pixii Home-batteri kan även köpa in energi från elnätet när den är billig, till exempel under natten, lagra den i batteriet och sedan använda den när elkostnaden är hög, oftast på morgonen och kvällen. Detta kallas för elprisarbitrage. 

Är du nyfiken på Pixii Home? Läs mer här eller kontakta oss så berättar vi mer!

Läs mer

Fri rådgivning och offert

Kontakta oss så tar vi fram en komplett offert och lösning, helt utan kostnad. Lösningen är anpassad efter ditt hus och dina behov. Vi utgår från hur mycket solenergi ditt tak kan producera och hur både din nuvarande och framtida förbrukning ser ut.

Kontakta oss
Jag är intresserad av

Var vänlig och välj ett alternativ du vill ha fri offert för.

Var vänlig och fyll i ditt namn.

Var vänlig och fyll i ditt mobilnummer.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig och fyll i din adress.

Var vänlig och fyll i ditt postnummer.

Var vänlig och fyll i din ort.

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.